||  Saatu ilmaistuote Ikioma Nimilappu Oy  ||

 

Ikioman Nimitarroista on tullut pysyvä työkalu kouluarkeeni. Alun perin lähdin tutustumaan Nimitarroihin kivana tuotteena, mutta nyt tuntuu siltä, että ne ovat välttämätön osa työtäni. En voisi kuvitella luokkani järjestämistä ilman Nimitarroja! Tai voisin kuvitella, mutta se tarkoittaisi astetta huonompaa ja työläämpää järjestämistä.

 

Niin kuin monessa muussakin asiassa, myös Nimitarrojen kanssa toimin melko systemaattisesti. Mietin tarkasti, mitä haluan ja suunnittelen tavoitteeseen sopivan toimintamallin. Kun suunnitelma on selvillä, toteutan ja pysyn suunnitelmassa. Tottakai jatkuva arviointi ja paremmaksi muokkaaminen kuuluu toimintaan, mutta pääkuvio pysyy samana. Ja tadaa! Tämä on monessa kohdassa jaksamisen salaisuus ja laadun tae.

 

Sekä jaksamista että laatua lisää, kun ei tarvitse jatkuvasti olla pohtimassa mitä teen. Ja ennen kaikkea ei tarvitse olla jatkuvasti tekemässä päätöksiä. Juuri valintojen tekeminen ja pienetkin päätökset vievät mielestäni valtavasti energiaa. Usein sanon kotona, että voisiko joku muu päättää mitä esimerkiksi syödään. Olen tehnyt työpäivän aikana jo lukemattoman määrän päätöksiä ja ratkaisuja.

 

Sain Ikioma Nimitarroilta juuri samanlaisia tarroja, mitä otin Alkuluokan käyttöön reilu vuosi sitten. Nimitarrat ovat tulleet erottamattomaksi osaksi Alkuluokan päivittäistä ilmettä. Ei niistä erityisesti puhuta, mutta lapset varmasti tietävät Alkuluokan Aakkoset -tarroilla merkittyjen tavaroiden kuuluvan meidän luokkaan. Siitä, miten tarrat auttavat arjessa tavaroiden hallinnassa koulussa tai päiväkodissa, voit lukea vanhemmasta postauksesta täältä:  Tavaroiden nimikointi koulussa.

 

Tarrat ovat tosi kivan näköisiä! Kuvavalikoimaa Ikiomalla tuntuu olevan ihan loputtomasti. Palikkakuva oli meille juuri sopiva, täydellinen. Sitä olen joskus miettinyt, että jos jossain tulisi vastaan jonkun toisen käyttämänä sama palikkakuva, tuntisinko jopa mustasukkaisuutta 😊 No, aika epätodennäköistä, että joku toinen olisi valinnut saman kuvan ja yhdistänyt siihen saman värin. Onkin tosi kiva, kun Ikioman tarroja voi muokata itseä miellyttäviksi ja omaan käyttötarkoitukseen sopiviksi.

 

Tarrat kestävät käyttöä hyvin.  Aluksi testailin niiden kestävyyttä, ja esimerkiksi pesun jälkeen tarkistin, olivatko tarrat hyvin kiinni ja säilyivätkö värit. En ole enää pitkään aikaan miettinyt koko asiaa! En olisi edes muistanut pesutestejäni, jos en olisi lukenut vanhaa blogitekstiäni 😊 Tämä on mielestäni todiste siitä, että hyvin toimivat: ei ole tarvinnut korjailla repsottavia tarroja yms. Myös ulko-opetuksessa käyttämissämme tavaroissa tarrat ovat kestäneet, vaikka tähän suhtauduin alun perin vähän epäilevästi.

 

Kirjoittelin aiemmin myös siitä, mitä omia tavaroitani käytän töissä ja kuinka nimikointi auttaa siinä. Tästä aiheesta voit lukea täältä: Omat tavarat työpaikalla.

 

Minitarroista, jotka ovat meidän luokassa uusi tuttavuus, kirjoittelin viime viikolla: Minitarrat