||  Saatu ilmaistuote IKIOMA Nimilappu Oy  ||

 

Tämän viikon aihe luokassamme on Näy pimeässä! Heijastimen käyttö on joka syksy toistuva aihe kouluissa. Keskustelemme siitä, milloin heijastinta pitää käyttää, millainen on hyvä heijastin, millaisia heijastimia on olemassa, miten niitä käytetään. On piirretty ja suunniteltu heijastimia, on askarreltu erilaisia heijastimia. Tiedosta ei ole heijastimen kohdalla puutetta. Ihan varmasti jokainen vähintään viisi vuotias tietää, että heijastinta pitää käyttää ja miten ja miksi sitä käytetään.

 

Mutta. Eipä sitä vaan aina käytetä. Käsittämättömän usein näkee ihmisiä ilman heijastinta. Olen varma, että heijastimen tärkeys tiedetään. Ihan yhtä varma olen, että joka kodista löytyy heijastimia tai ainakin sellaisen halutessaan helposti saa. Miksi ihmeessä joku sitten liikkuu syyspimeässä ilman?

 

 

Samaan sarjaan kuuluvat ihmettelyt, että me ihmiset kyllä tiedämme, miten säästää luonnonvaroja ja suojella luontoa, silti toimimme jotenkin muuten. Tai tiedämme, millaista on terveellinen ravinto, mutta saatamme hyvinkin syödä jotain aivan muuta. Kyse ei ole tiedon puutteesta. Kyse on tunteesta.

 

Niinpä tällä kertaa ajattelin lähestyä heijastinteemaa toisenlaisesta näkökulmasta. Ihan niin kuin luontoarvoja lähestytään omakohtaisen luontosuhteen ja mukavien luontokokemusten  kautta, ajattelin ottaa heijastimen käyttöön mukaan tunteet.

 

Tiedon lisäksi tunnetta

Heijastimen käytöstä puhutaan vuosittain ja tosiaan uskon ja luotan, että kyllä pienetkin koululaiset tietävät sen käytön hyödyllisyyden ja syyn. Nyt ajattelin mennä suoraan siihen ajatukseen, että heijastimen käyttö on mukavaa ja hauskaa!

 

Pieniäkin asioita olen usein onnistunut markkinoimaan lapsille niin, että niistä tulee kiva juttu. Vähän tarravoimatyyliin! Kaikki alakoulun opet tietävät, miten uskomaton voima on tarroilla. Jos onnistuu tekemään asiasta lasten silmissä kivan ja jotenkin ”hienon” ja ”katu-uskottavan”, on aina suuremmat mahdollisuudet saada ujutettua asioita pysyväksi tavaksi. Kun asiaa toistaa riittävän usein, siitä tulee huomaamaton tapa jota ilman ei voi olla. Tämähän on tavoitteena heijastimen käytössä, eikös vain 🙂

 

 

Miten sitten ajattelin tehdä heijastimesta kivan jutun? Se on helppoa! Sain tähän tärkeään asiaan mukaan Ikioman. Aiemmin olen tehnyt Ikioman kanssa nimilappuyhteistyötä, mutta minulle oli ihan uusi asia että heillä on myös heijastimia. Ja kivoja heijastimia onkin!

 

Pientä teatteria kuuluu opettajan työhön myös, ja nyt oli sellaisen aika. Kerroin salaperäisesti, että olemme saaneet luokalle kivan lahjan, josta jokainen tulee saamaan osansa. Näitä juttuja on jokaiselle oma, mutta ne ovat kaikki vähän erilaisia. Meidän täytyy jakaa nämä sovussa. Ja sehän me osataan!

 

Arvonta

Arpajaiset on usein hyvä ratkaisu tällaisissa tilanteissa. Pienille pitää tämäkin erikseen opettaa. Miten arpajaiset toimii ja miten eri tavoin voi arpoa. Ja sitten se tärkein: siihenkin täytyy arpajaisissa varautua, että ei voita.

 

Kaikenlaisia arvontoja on helppo järjestää luokassa, mutta koska halusin tästä erityisen hauskan ja jännittävän hetken, käytin meidän luokan suosikkia: verkossa olevaa arvontasovellusta. Hakusanalla arvontakone löytyy monia vaihtoehtoja. Me käytämme usein sivulta www.annabet.com/fi löytyvää vaihtoehtoa. Jännittävä, kun nimet ”juoksevat” kilpaa ruudulla!

 

Arvontahetki oli hauska, ja siitä toivottavasti jää positiivinen mielleyhtymä kivaan heijastimeen. Arvoimme nimen kerrallaan. Voittaja sai valita itselleen heijastimen hauskan näköisestä Emoji-heijastinsetistä. Parasta oli, että näissä arpajaisissa kaikki voittivat. Viimeinenkin sai itselleen kivan heijastimen, ja hänelläkin oli vielä muutaman heijastimen verran valinnanvaraa. Kaikki olivat siis todellisia voittajia!

 

Ikioman heijastimet 

Nämä Ikioman heijastimet on suunniteltu hyvin käytännöllisiksi. Heiluvat ja irralliset heijastimet ovat liikkuvilla lapsilla vähän hankalia. Nämä heijastimet saa kiinni ulkovaatteihin ja reppuihin napakalla liimalla. Nämä ovat siis heijastintarroja! Heijastin kiinnitetään puhtaalle pinnalle. Irrotuksen jälkeen liimapinnasta voi jäädä pieni jälki, siihen kannattaa varautua.

 

Kiitos Ikioma, me saatiin kivat heijastimet ja onnistuttiin tekemään heijastimen käytöstä kiva juttu ja toivottavasti pysyvä tapa!

 

Jos haluat tutustua tarkemmin Ikioma Nimilappu oy:n heijastimiin ja muihin tuotteisiin, löydät ne täältä

Pidin myös Ikioma Nimilappu Oy:n nimilapputarroista. Niistä omia kokemuksiani voit lukea täältä (tavaroiden nimikointi koulussa) sekä myös täältä (omat tavarat työpaikalla).