Matikkanälkä on nerokas kirja. Se ilmestyi muutama vuosi sitten, ja nyt minut sai tarttumaan kirjaan taas uudelleen Lumatikka-koulutus. Koulutuksen luentovideoissa kirjan kirjoittaja Laura Tuohilampi on yhtä innostava kuin kirjansakin. Matikkanälkä vain kasvaa!

 

Niin, Matikkanälkä on siis nerokas kirja. Kirja saa kyllä ajattelemaan sitäkin, miten ja millaista matematiikkaa lapsilla pitäisi koulussa opettaa. Mutta nerokkuus piilee siinä, että itsekin innostuu miettimään ja pohtimaan. Pohtimaan esimerkkitehtäviä, joihin jää koukkuun! Ja pohtimaan, mitä voisi tarjoilla omalle ryhmälle ja miten tehtäviä voisi ehkä muovata omalle ryhmälle vieläkin sopivammiksi. 

 

Tosiasia on, etteivät kirjan esimerkeistä monikaan sellaisenaan sovi alkuopetukseen. Jotain kuitenkin löytyy, ja ainakin itse sain aivot jylläämään voimalla ja mielen pohtimaan, miten asioita voisi tehdä omassa ryhmässä. Mielestäni kirja, koulutus, keskustelu, taideteos, matka tai mikä muu tahansa on onnistunut saadessaan ajatukset liikkeelle.

 

Laura Tuohilampi: Matikkanälkä
PS-Kustannus 2017