Hyvää syntymäpäivää Alkuluokan Aakkoset!

 

Kolme vuotta sitten, heinäkuussa 2020, alkoi Alkuluokan Aakkosten tarina. Vielä ollaan  kesäunilla, mutta hetki muistellaan menneitä. Se on oikeastaan aika vaikeaa. Alkuluokan Aakkosista on tullut iso osa omaa ammatti-identiteettiä. Ja on yllättävän vaikeaa miettiä aikaa, jolloin Alkuluokan Aakkosia ei ollut. 

 

Voisin suositella kaikille blogin kirjoittamista! No, tiedän kyllä, että kirjoittaminen ei ole kaikille se tapa, jolla ajatuksia laittaa järjestykseen. Mutta jotain sellaista tapaa suosittelen kyllä, millä saa pohdittua ja jäsenneltyä (työ)ajatuksia. Mietin ja pohdin paljon. Kirjoittaminen auttaa jäsentämään näitä ajatuksia. Se auttaa myös laittamaan niitä sivuun, jotta ne eivät pyöri jatkuvasti mielessä. Ja se auttaa muistamaan asioita. Käytän omaa blogiani myös hyvien käytänteiden ja toimintatapojen arkistona, johon on helppo palata. 

 

Kolme vuotta sitten ajatuksia pyöri päässä valtavasti. Moni asia maailmassani oli muuttunut. Kaikkea tuli ajateltua, mutta eivät minun ajatukseni asioita mitenkään ratkaissut. Mietin, millä saan ajatukset pois mielestä ja järjestykseen. Jotenkin keksin blogin. Osaanko ja uskallanko? Sitä mietin paljon. Kunnes sitten keskellä kaunista kesää, heinäkuussa, päätin yrittää. Sillä tiellä olen, ja tällä hetkellä tuntuu, että ilman en pärjäisi. Alkuluokan Aakkoset on minulle tärkeä asia.

 

Tällä hetkellä ajattelen niin, että onneksi uskalsin! Tästä tuli minulle hyvä juttu. Blogin pitäminen on minulle työhyvinvointiasia. Kirjoittamalla jäsennän asioita, ja ymmärrän niitä ehkä paremmin. Blogi on minulle unelmien väline. Alkuluokan Aakkoset on tuonut asioita, joita en olisi kolme vuotta sitten osannut edes toivoa. Ja Alkuluokan Aakkoset on lisännyt ammattitaitoani. Esimerkiksi viime kouluvuoden laajat postaussarjat lukemisesta sekä arvioinnista saivat aikaan sen, että todella perehdyin ja pohdin tekemistäni ja toimintaani luokassa. Blogin kirjoittaminen on parantanut itsetuntoa. On ollut voimaannuttavaa huomata, että ainakin joskus olen onnistunut kirjoittamaan oikeita asioita. Tekstejäni on lainattu yllättävissäkin yhteyksissä, siitä olen ilahtunut!

 

Jos joku asia lisää työhyvinvointia, tarjoaa unelmointia, kehittää ammattitaitoa ja parantaa itsetuntoa, sen täytyy olla hyvä. Kiitos Alkuluokan Aakkoset!

Eikä Alkuluokan Aakkosia ole ilman lukijoita, joten suuret kiitokset sinulle, joka luet!!!