Tässä kategoriassa aiheet ovat otsikon mukaisesti sitä sun tätä! Arjessa päivittäin toistuvia asioita, jotka muokkaavat jokaisesta ryhmästä ja sen toiminnasta omanlaisensa. 

 

Arki on se, johon kannattaa panostaa. Juhlapäivät ovat poikkeuksia, jotka itse asiassa aika pienellä vaivalla jäävät mieleen ja tuovat vaihtelua kouluelämään. Mutta arkea pitää jaksaa päivästä toiseen – sekä aikuisten että lasten. 

 

Arki on hyvä rakentaa sellaiseksi, että se on turvallinen ja toimiva tietenkin ryhmän lapsille, mutta ehdottomasti myös aikuisille. Hyvin rakennettu arki kantaa huonoinakin päivinä. Kun on syystä tai toisesta sellainen aamu, että kaikki menee pieleen eikä jaksaisi enää pienintäkään vastoinkäymistä, arjen hyvät rutiinit kantavat. Kun on suunnitellut toimivat käytänteet ja ne ovat lapsille tuttuja, pystyy huononkin päivän pitämään kasassa.

 

Tähän Sitä sun tätä -postaussarjaan tulee asiaa koulupäivän rakenteesta, toistuvista toimintatavoista ja keinoista ujuttaa päivään paljon taitojen harjoittelua. Arkeen kuuluvat myös erilaiset tavat jakaa lapset ryhmiin ja huolehtia lapsista, jotka tarvitsevat enemmän tukea tai lisää tekemistä. Myös yhteistyö muun kouluyhteisön ja lasten perheiden kanssa kuuluu tähän tavalliseen arkeen.

 

Luvassa on siis sitä sun tätä!

Kuva Slightly different Pixabaystä